Nu een crematie? Je kunt ons nu bellen. Tel: 088 – 605 12 05 24/7 Online

Veelgestelde vragen over hoe werkt budgetcrematie.nl

Hoe werkt Budgetcrematie.nl?

Op Budgetcrematie.nl kun je kiezen uit 3 pakketten met zorgvuldig samengestelde producten en diensten die een waardig afscheid mogelijk maken voor iedereen.

Pakket Direct :
Compleet verzorgde crematie zonder aanwezigheid van de nabestaanden.

Pakket Intiem: 
Compleet verzorgde crematie met een kort afscheid voor kleine groep mensen, waarna de crematie plaatsvindt zonder aanwezigheid van nabestaanden.

Pakket Uitgebreid:
Compleet verzorgde crematie met een dienst in de aula van het crematorium en gebruik van de koffiekamer na afloop.

Elk pakket kun je uitbreiden met de volgende extra mogelijkheden:

  1. Een Akte van Overlijden
  2. Opbaring thuis, verzorgingshuis of elders inclusief vervoer naar het crematorium
  3. Rouwbezoek in uitvaartcentrum
  4. Rouwkaarten inclusief opmaak, enveloppen, postzegels en verzending. 
  5. Bloemen 
  6. Zorg voor nabestaanden middels een handig boekje of telefonische helpdesk
  7. Urn of assieraad.

Nadat je het gewenste pakket  hebt gekozen en eventuele extra mogelijkheden, kun je deze gelijk bestellen en afrekenen. Of je kunt er voor kiezen om later te betalen. Wil je liever iemand persoonlijk spreken? Bel ons. Tel: 088 - 605 12 05

Is Budgetcrematie.nl actief in heel Nederland?

Ja, we kunnen je helpen met een crematie in elk crematorium in Nederland. Nu zijn er inmiddels meer dan 120 crematoria die allemaal verschillende tarieven hanteren. Budgetcrematie.nl gaat uit van een gemiddelde prijs. Is het crematorium van jouw keuze duurder, dan kan er een meerprijs gelden. Deze wordt zonder winstopslag doorberekend. Je krijgt altijd vooraf eerst een offerte.

Waarom is Budgetcrematie.nl zo goedkoop?

Budgetcrematie.nl maakt slim gebruik maakt van het reeds bestaande aanbod aan crematoria, uitvaartcentra en (freelance) uitvaartverzorgers. We hebben geen personeel in loondienst maar werken met een selecte groep van lokale freelance uitvaartleiders, zijn gevestigd in een eenvoudig kantoor en spenderen niet enorme bedragen aan tv commercials. Daarnaast maken we scherpe prijsafspraken met onze leveranciers en daar profiteren onze klanten van.


Is het wel mogelijk goede kwaliteit te leveren voor zulke lage prijzen?

Jazeker, we besparen niet op kwaliteit maar op (onnodige) vaste lasten en marketing. Onze freelancers zijn zorgvuldig geselecteerd, gediplomeerd en beschikken over ruime ervaring en de juiste mentaliteit: dienstbaar zijn aan onze klanten. Dat geldt niet alleen voor onze uitvaartbegeleiders maar ook voor onze toeleveranciers. We doen alleen zaken met betrouwbare leveranciers met een modern wagenpark en keurig geüniformeerde, vakbekwaam en geschoold personeel. Onze streven is ALTIJD de best mogelijke uitvaart voor de families die we bijstaan.

Kan ik ook van Budgetcrematie.nl gebruik maken als ik al verzekerd ben?

Je mag altijd zelf bepalen welke uitvaartondernemer de uitvaart van jouw dierbare gaat regelen. Sommige verzekeraars keren minder geld uit, wanneer zij niet zelf de uitvaart mogen verzorgen. Maar dan nog is Budgetcrematie.nl de goedkopere keuze omdat onze tarieven veel lager zijn. Het is altijd goed om bij je verzekeraar te informeren wat de consequenties zijn wanneer je voor een andere uitvaartverzorger kiest. Maar laat je niets wijs maken. Je hebt altijd vrije keuze. Kan ik mijn uitvaart nu al regelen, ook al speelt het overlijden (voorlopig) nog niet?

Ja dat kan. Je kunt het uitvaartpakket (direct, intiem of uitgebreid) kiezen en het bestelformulier invullen en, als je dat wilt, ook gelijk betalen. Vanzelfsprekend kun je er ook voor kiezen om later te  betalen. Houd er rekening mee dat de tarieven op de site jaarlijks kunnen worden gecorrigeerd voor prijsinflatie. 


Wie zit er achter Budgetcrematie.nl?

Budgetcrematie.nl is een site van Top uitvaarten,  een jonge, snelgroeiende uitvaartorganisatie. Top uitvaarten is opgericht begin 2017 maar directeur Peter van Schaik, in het bezit van het vakdiploma Uitvaartondernemer, is al sinds 1996 actief in de uitvaartbranche met websites zoals uitvaart.nl, condoleance.nl, uitvaartmarkt.nl etc. Alle uitvaartleiders die namens Top uitvaarten uitvaarten uitvoeren zijn gediplomeerden vakbekwaam. Als je kiest voor Budgetcrematie.nl ben je dus altijd verzekerd van een professionele uitvaart maar wel tegen een zeer scherpe prijs!


Top uitvaarten is opgericht om mensen te helpen de uitvaart meer in eigen hand te nemen en ook goedkoper te maken. Wij erkennen dat de wensen ten aanzien van uitvaarten veranderen. Mensen willen meer inbreng, meer transparantie en lagere kosten.

Top uitvaarten is geregistreerd bij de KVK onder nummer 68446047.


Wie voeren de uitvaarten uit?

Budgetcrematie.nl werkt met een groep van speciaal geselecteerde freelance uitvaartleiders verspreid over heel Nederland. De uitvaart wordt dus altijd uitgevoerd door een lokale uitvaartondernemer die op de hoogte van is van alle lokale gebruiken, mogelijkheden en tarieven. Wil je vooraf kennis maken? Bel dan ons dan voor een vrijblijvende afspraak. Tel: 088 - 605 12 05.

Is een Budgetcrematie.nl bedoeld voor mensen die geen ‘normale’ uitvaart kunnen betalen?

Een budget crematie biedt ook mensen met een kleine beurs de mogelijkheid om waardig afscheid te nemen. Maar ook mensen die meer te besteden hebben kunnen heel bewust kiezen voor een budget uitvaart. Bij voorbeeld omdat ze niet veel geld aan de uitvaart wensen te besteden maar dit liever aan hun (klein)kinderen geven voor een mooie reis of studie. Het zijn ook mensen die heel bewust kiezen voor een sobere uitvaart zonder veel franje omdat dat beter past bij de manier waarop ze hebben geleefd. Ook mensen die bij leven al afscheid hebben genomen van hun dierbare, kunnen kiezen voor Budgetcrematie.nl omdat ze dit zelf snel en gemakkelijk kunnen regelen, inclusief de betaling, zonder dat zij daar anderen bij hoeven te betrekken. 


Ook mogelijk: Repatriëring overledene naar het buitenland
Wat is het, wat moet je doen en welke kosten komen er bij kijken? Wij geven alle antwoorden.
Lees meer