Nu een crematie? Je kunt ons nu bellen. Tel: 088 – 605 12 05 24/7 Online

Veelgestelde vragen over uitvaartpakketten: direct, intiem en uitgebreid

Welke uitvaartpakketten biedt Budgetcrematie.nl?

Op Budgetcrematie.nl kun je kiezen uit 3 pakketten met zorgvuldig samengestelde producten en diensten die een waardig afscheid mogelijk maken voor iedereen.

Pakket Direct: Compleet verzorgde crematie zonder aanwezigheid van de nabestaanden.

Pakket Intiem: Compleet verzorgde crematie met een kort afscheid voor kleine groep mensen, waarna de crematie plaatsvindt zonder aanwezigheid van nabestaanden.

Pakket Uitgebreid: Compleet verzorgde crematie met een dienst in de aula van het crematorium en gebruik van de koffiekamer na afloop.

In deze tabel kun je de inhoud van verschillende pakketten bekijken en vergelijken.


Ik heb extra wensen. Wat nu?

Heb je naast het gekozen pakket nog extra wensen, zoals een opbaring thuis of rouwkaarten? Dan kun je deze gemakkelijk bij bestellen. Op de pagina met het gewenste pakket staan, onderaan, extra mogelijkheden. Deze kun je selecteren en vervolgens kiezen voor 
“Kies deze crematie mét deze extra’s”.

Heb je nog andere wensen die niet op de site voorkomen, dan kun je ons altijd mailen of even bellen. We zorgen ervoor dat we al jouw wensen realiseren, voor zover (wettelijk) mogelijk. 

Wat zijn de voor- en nadelen van uitvaartpakketten?

Bij een pakket uitvaart kopen we de belangrijkste onderdelen van een uitvaart tegen scherpe tarieven voor je ingekocht. Bovendien kun je er op vertrouwen dat je niets vergeet omdat de basis goed geregeld is. 

Nadeel kan zijn dat je mogelijk afwijkende wensen heeft. Wees gerust. We kunnen al je wensen mogelijk maken, door onderdelen van het pakket aan te passen zoals de kist, zodat je uiteindelijk precies de uitvaart krijgt zoals je die wenst. 


Kan ik van uitvaartpakket veranderen?

Ja, als je er gaande weg achter komt dat je toch een ander pakket wenst, kun je altijd veranderen. Bijvoorbeeld als je meer begeleiding wenst, of toch een thuisopbaring. Bel ons op en we sturen je een nieuwe, aangepaste begroting. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. 

Wat zijn de voorwaarden van de uitvaartpakketten?


Voorwaarden van toepassing op de uitvaartpakketten op Budgetcrematie.nl zijn:

1. Bij de pakketten wordt gebruik gemaakt van de door ons geselecteerde rouwcentra, crematoria en begraafplaatsen. Andere rouwcentra, crematoria en begraafplaatsen zijn mogelijk tegen eventuele meerkosten.

2. Ons aanbod geldt voor heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden.

3. Kosten van zorgcentrum, hospice of ziekenhuis met betrekking tot het overlijden zijn voor eigen rekening.

4. Gebruik van de koffiekamer na de crematieplechtigheid is exclusief genuttigde consumpties. Deze worden na afloop separaat gefactureerd.

5. Voor de uitvaartkist wordt uitgegaan van standaard afmetingen. Afwijkende afmetingen zijn mogelijk tegen meerkosten. 

6. Alle genoemde tarieven zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. 

7. Het volledige bedrag moet de dag voor de uitvaart zijn voldaan.


Kan ik elk crematorium kiezen?

Ja, we kunnen je helpen met een crematie in elk crematorium in Nederland. Nu zijn er inmiddels meer dan 100 crematoria die allemaal verschillende tarieven hanteren. Budgetcrematie gaat uit van een gemiddelde prijs. Is het crematorium van jouw keuze duurder, dan kan er een meerprijs gelden. Deze wordt zonder winstopslag doorberekend. Je krijgt altijd vooraf eerst een offerte. Hier kun je een lijst van crematoria in Nederland vinden.

Hoe zit het met de kosten van zorgcentrum, hospice of ziekenhuis met betrekking tot het overlijden?

De mortuariumkosten van zorgcentrum, hospice of ziekenhuis zijn voor eigen rekening. Het zijn kosten van derden waarvoor wij als uitvaartonderneming geen opdracht hebben gegeven. Wel kan het zo zijn dat de zorginstelling de rekening naar ons stuurt en wij die kosten doorbelasten. Hoe kun je mortuariumkosten voorkomen of beperken?Als iemand binnen 3 uur na overlijden uit het mortuarium van een ziekenhuis of andere zorg instelling wordt opgehaald, zijn er geen kosten voor het verblijf in het mortuarium. Hoe eerder je ons belt, hoe sneller wij kunnen handelen om kosten te voorkomen door de overledene over te brengen naar ons dienstencentrum. Neem desondanks toch de tijd voor een weloverwogen keuze.


Het kan zijn dat het personeel in het zorgcentrum je vraagt of ze de overledene de laatste zorg zullen verlenen. Hoe wel dit heel aardig en hulpvaardig klinkt is het goed om te beseffen dat dit een commerciële vraag is. Want als je “ja” zegt, kun je vaak een rekening tegemoet zien. 
En dat is zonde want de laatste verzorging van de overledene is bij ons altijd inbegrepen. Daar heb je dus al voor betaald. 

Zijn consumpties wel of niet inbegrepen in het tarief?

Nee, de kosten van koffie, thee etc zijn niet inbegrepen in het tarief. Deze kunnen wel vooraf worden begroot en het daadwerkelijk verbruik zal op nacalculatiebasis worden gefactureerd. 


Zit de kist inbegrepen in de (pakket)prijs?

Ja, bij elk pakket heb je de keuze uit 2 kisten:


* een blankhouten kist (binnenbekleding: ongebleekt katoen)

* een spaanplaat kist met eikenprintfolie (binnenbekleding: geplooid satijn)

De blankhouten kist wordt vaak gebruikt wanneer (klein)kinderen nog iets willen tekenen of schilderen op de kist.  Wil je liever toch een andere kist, dan is dat mogelijk tegen meerkosten.


Waarom is er een toeslag voor een extra grote of brede kist?

Een extra grote of brede kist komt minder vaak voor en worden in kleinere hoeveelheden vervaardigd.  Dit leidt tot hogere kosten. Ze moeten vaak speciaal worden gemaakt. 


Gebruiken jullie gerecyclede kisten of kisten met een beschadiging?

Nooit. We zijn weliswaar een budget maatschappij maar doen NOOIT concessies aan de kwaliteit. 

Als ik zelf een kist regel, krijg ik dan korting?

Nee helaas, onze tarieven zijn zo laag omdat we bepaalde diensten als pakket inkopen. Een kist maakt daar onderdeel vanuit. Daarnaast is het zelf regelen van een kist niet altijd voordeliger en kunnen er ook logistieke problemen ontstaan. Kist en overledene moeten min of meer gelijktijdig aanwezig zijn en het transport van een kist kan prijzig zijn. Of in ieder geval meer dan de prijs die bij ons voor een kist betaalt als onderdeel van onze pakketten. 

Mag ik mijn dierbare overledene zelf verzorgen?

Jazeker, je mag je dierbare altijd zelf verzorgen.

Ik wil graag meehelpen met het afleggen, de zogenaamde laatste verzorging. Kan en mag dat?

Jazeker, je mag je dierbare altijd zelf verzorgen of daarbij aanwezig zijn als onze medewerkers jouw dierbare verzorgen.

Wil je dat onze medewerkers de overledene verzorgen, dan kost dat niets extra’s. 

Wil je de gehele verzorging samen met onze medewerkers doen, dan kunnen er meerkosten zijn van € 50 omdat een verzorging met familie meestal langer duurt. Dit geldt niet als je alleen de make up wilt aanbrengen of het haar in model wilt brengen.Kan mijn dierbare thuis of elders worden opgebaard in plaats van in een uitvaartcentrum?

Jazeker, als je daar de ruimte thuis voor hebt, kunnen we de overledene bij je thuis opbaren of een andere locatie naar wens.  Hierdoor kun je 24 uur per dag bij de overledene zijn, in je eigen vertrouwde omgeving. Je kunt kiezen tussen een opbaring op bed of in een uitvaartkist. 

De thuisopbaring is inclusief het verzorgen van de overledene en alle benodigde materialen zoals de koeling voor bed of kist, een hygiënische hoes, kistbaar of schragen, kistrok, glasplaat, het halen en brengen van voornoemde spullen en het vervoer van de overledene naar het crematorium. Op de site vind je deze mogelijkheid onder de Extra Mogelijkheden onder “Thuisopbaring”. 

Is er een toeslag voor een begrafenis of crematie op zaterdag of zondag?

Dat kan maar hoeft niet altijd. Een groot aantal crematoria en begraafplaatsen hebben een weekendtoeslag maar steeds meer crematoria en begraafplaatsen hebben dit afgeschaft. Als je een uitvaart op zaterdag of zondag wenst, laat ons dit dan altijd zo snel mogelijk weten. Dan kunnen we vooraf informeren bij het crematorium of de begraafplaats van je keuze zodat we dit mee kunnen nemen in de begroting. Zo kunnen ongewenste verrassingen worden voorkomen. 


Ik wil graag uitvaart die het milieu zo min mogelijk belast. Kunnen jullie dat bieden?

Jazeker! Directeur Peter van Schaik van Budgetcrematie.nl bracht al in 1997 een speciale site uit over de zogenaamde groene uitvaart, lang voordat de naturaverzekeraars zich er mee probeerden te profileren. 

De site www.groeneuitvaart.nl geeft allerlei praktische tips voor een uitvaart die de leefomgeving zo min mogelijk belast. Als je een groene uitvaart wenst kunnen we rekening houden met al deze aspecten en juist die producten en diensten kiezen die zo min mogelijk impact hebben op de leefomgeving. Dus ook voor een duurzame crematie kun je terecht bij Budgetcrematie.nl. 


Ook mogelijk: Repatriëring overledene naar het buitenland
Wat is het, wat moet je doen en welke kosten komen er bij kijken? Wij geven alle antwoorden.
Lees meer